Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) anunta ca il da in judecata pe fostul director general al Institutului Geologic al Romaniei (IGR) Stefan Marincea, pentru "afirmatii false si defaimatoare".

"Compania respinge ferm acuzatiile defaimatoare, care au adus atingere dreptului la reputatie si dreptului la propria imagine, referitoare la falsificarea hartilor bazinului Vaii Corna. Aceste afirmatii sunt complet nefondate si calomnioase. Despagubirile civile solicitate in instanta sunt absolut simbolice - 100 Ron", se arata in comunicatul RMGC, citat de MEDIAFAX.

Reprezentantii companiei mai spun ca "RMGC are cel mai mare respect pentru toate institutiile statului si pentru expertii acestora". "Cand se fac insa afirmatii de natura sa prejudicieze grav reputatia companiei, avem obligatia sa contracaram aceste afirmatii pe toate caile legale disponibile", adauga acestia.

RMGC a folosit harta geologica achizitionata de la IGR, facand dovada in acest sens cu exemplarul original. Harta a fost intocmita de IGR in anul 1979, la scara 1:50.000, se precizeaza in comunicat. Compania a folosit de asemenea harta geologica intocmita de Facultatea de Geologie a Universitatii Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.