Actiunile Romgaz au deschis la o cotatie de 35,85 lei, cu 19,5% peste pretul de subscriere de pe transa investitorilor institutionali din oferta publica prin care compania a vandut 15% din propriile actiuni.

In primele 2 minute au fost rulate 310.717 de actiuni, iar cel mai recent schimb a fost perfectat la 35,6 lei, cu 18,6% peste pretul din transa mare.

Potrivit MEDIAFAX, statul a vandut 15% din actiunile Romgaz prin oferta initiala pe Bursa, pentru 1,7 miliarde lei (534 milioane dolari sau 391 milioane euro).

Majoritatea titlurilor au fost vandute la pretul de 30 lei/actiune, iar investitorii care au beneficiat de discount-uri (pentru subscrierile de cel mult 10.000 de actiuni) au cumparat titlurile la 28,5 lei si, respectiv, la 29,1 lei.

Astfel, comparativ cu preturile cu discount, cotatia din debut este cu 25,78% mai mare si, respectiv 23,19%.

Actiunile Romgaz au intrat marti la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti, concomitent cu inceperea transferurilor cu certificatele de depozit pe piata de la Londra.

Investitorii au cumparat 36% din actiunile Romgaz sub forma de certificate de depozit, listate la bursa de la Londra, restul de 64% fiind achizitionate direct ca actiuni care vor fi tranzactionate la bursa de la Bucuresti.

Transa micilor investitori a fost suprasubscrisa de 17,7 ori, iar cel mai mare ordin plasat pe acest segment a fost de 249 milioane lei (aproape 90% din transa).

Citeste si: Victor Ponta se afla la Londra, pentru intrarea Romgaz pe bursa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.