RCS&RDS a pus garantii de 1,15 miliarde euro, constand in actiunile proprii si la filialele din strainatate, imobile, retele si echipamente, conturi bancare si contracte, pentru imprumuturi de 750 de milioane euro atrase recent, din care 450 de milioane euro reprezinta o emisiune de obligatiuni.

Compania de servicii TV si telecom, detinuta de omul de afaceri Zoltan Teszari, a refinantat mai multe imprumuturi si linii de credit printr-o emisiune de obligatiuni pe șapte ani, in valoare de 450 de milioane euro, cu un randament de 7,5%, precum si cu doua credite, unul de 250 de milioane de euro scadent in 2018 si o linie de capital de lucru de 50 de milioane euro, scrie MEDIAFAX.

Emitentul obligatiunilor are optiunea sa ceara rambursarea anticipata dupa trei ani, au declarat surse bancare pentru MEDIAFAX.

Wilmington Trust (SUA) a fost ales agent de garantii al structurii de finantare, care s-a realizat sub forma unui Intercreditor Agreement (contract intre creditori). Wilmington Trust este creditorul ipotecar care gireaza indeplinirea la termen si in conformitate cu prevederile contractuale ale tuturor obligatiilor nascute din contractele de imprumut.

Creditele au fost sindicalizate de Citibank si ING, dar in final participa mai multe banci care au creditat de-a lungul timpului de grupul RCS&RDS, au mentionat sursele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.