Inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 21,4% in primele noua luni, fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce inregistrarile noi de vehicule pentru transportul marfurilor au urcat cu 0,8%, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Astfel, in perioada ianuarie - septembrie, au fost inmatriculate 214.339 vehicule rutiere pentru pasageri, din care 207.306 autoturisme, 5.735 mopede si motociclete si 1.298 autobuze si microbuze. De asemenea, in intevalul mentionat au fost inregistrate 57.606 vehicule pentru marfa.

In trimestrul al treilea, comparativ cu trimestrul similar din anul 2012, inmatricularile de autoturismele au crescut cu 28%, iar cele de mopede si motociclete cu 6,7%. La categoria autobuze si microbuze a fost inregistrata o scadere cu 34,3%, scrie MEDIAFAX.

In aceeasi perioada inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au scazut cu 2,4% la categoria autocamioane si au crescut cu 7,5% la categoria autotractoare.

Fata de trimestrul anterior, in iulie-septembrie 2013, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 28,5%, iar inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au urcat cu 6,4%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.