Carne de cal a fost depistata, in Marea Britanie, intr-un lot de conserve de carne etichetate drept "vita" si fabricate in Romania, anunta autoritatile britanice, citate de ziarul The Guardian, relateaza MEDIAFAX.

Autoritatea britanica pentru Alimentatie (FSA) a comunicat ca produsul a fost fabricat in Romania, in ianuarie 2013, fiind comercializat in lanturile de magazine Home Bargains (TJ Morris Ltd) si Quality Save.

In timpul unui control de rutina, in conservele etichetate drept "vita" au fost descoperite cantitati de carne de cal in proportie cuprinsa intre 1 si 5%.

Presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu, a declarat, joi seara, ca a fost identificata firma romaneasca producatoare a conservelor de vita feliata in care, dupa verificari in Marea Britanie, a fost gasita carne de cal si ca au fost demarate controale la aceasta.

Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a precizat, la Realitatea TV, ca respectivele controale vizeaza trasabilitatea, de la materia prima la produsul finit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.