Piata cardurilor contactless se va dubla anul viitor, la circa 400.000 de unitati emise de Visa si MasterCard si 10.000 de terminale de plata la comercianti cu aceasta tehnologie implementata, platile pentru transportul in comun incurajand acceptarea acestei metode de tranzactionare.

In prezent, la nivel national exista circa 5.000 de POS-uri contactless si peste 200.000 de astfel de carduri emise.

"Pe plan local suntem in crestere si ne asteptam ca in 2014 aceasta piata sa se dubleze din punct de vedere al implementarii infrastructurii la comercianti si al numarului de carduri emise", a declarat Ciprian Nicolae, Head of Innovation in cadrul BRD, la o conferinta pe tema inovatiei bancare, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unei analize a bancii efectuata la comerciantii parteneri, utilizatorii care s-au obisnuit cu tehnologia contactless efectueaza cel putin o astfel de tranzactie pe zi, iar unii ajung chiar la doua-trei tranzactii pe zi, de mica valoare.

"Utilizarea platilor contactless la nivel national este de 88% pentru plata calatoriilor de transport, diferenta revenind hypermarketurilor, restaurantelor fast-food sau farmaciilor. Pana la urma, transportul poate fi o rampa de lansare pentru ceea ce inseamna acceptarea acestei tehnologii ca modalitate de plata cu cardul, dar vine si in sprijinul economic prin reducerea economiei subterane", a mai spus Nicolae.

El a aratat ca piata romaneasca de profil se va schimba cu adevarat cand jumatate dintre POS-urile de la comercianti vor accepta tehnologia contactless.

Potrivit lui Bogdan Vladescu, senior network development manager banking channel Western Union, Romania are un nivel redus al bancarizarii, astfel ca doar 56% dintre romani au acces la servicii bancare. El spune insa ca tot mai multi clienti doresc sa utilizeze canalele electronice.

Penetrarea smatphone-urilor in Romania a ajuns la 28%, iar jumatate dintre utilizatori acceseaza internetul de pe mobil, spune Mihaela Ganciu, direct sales manager SimPlus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.