Politia braziliana le-a cerut Statelor Unite o autorizatie pentru a-i interoga pe sefii companiilor Facebook, Microsoft, Google, Yahoo si Apple, in cadrul unei anchete cu privire la acuzatiile de spionaj american in Brazilia, a anuntat postul de televiziune TV Globo.

Potrivit TV Globo, politia federala din Brazilia va trimite o astfel de cerere autoritatilor judiciare americane, in cadrul unui acord de cooperare judiciara, care ii autorizeaza pe politistii unui stat sa interogheze cetateni de pe teritoriul altui stat.

Un purtator de cuvant al politiei federale a refuzat sa dezminta sau sa confirme aceasta informatie, argumentand ca nu poate divulga date din cadrul anchetei, scrie MEDIAFAX.

Politia braziliana a initiat o astfel de ancheta, dupa dezvaluirile cu privire spionarea de catre Statele Unite a comunicatiilor presedintelui brazilian, Dilma Rousseff, si ale colaboratorilor sai apropiati, precum si ale unor oficiali din cadrul companiei petroliere Petrobras.

Autoritatile braziliene au cerut deja audierea fostului consultant al Agentiei americane pentru Securitate Nationala (NSA) Edward Snowden, refugiat in Rusia, ale carui documente sunt la originea acestor dezvaluiri.

Oficialii brazilieni ai unor companii americane au fost deja interogati de catre politie şi au dezmintit orice complicitate cu serviciile americane de informatii. Dilma Rousseff a criticat spionajul american la Adunarea Generala a ONU. De asemenea, ea si-a suspendat o vizita oficiala la Washington, prevazuta initial pentru octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.