28 Octombrie 2013 in Business
Companiile din industria carnii trebuie sa fie unite si sa ofere garantii Ministerului Finantelor si premierului ca reducerea TVA la produse din carne va avea ca efecte o piata concurentiala corecta, salvarea locurilor de munca si incasari la buget, afirma ministrul Agriculturii, Daniel Constantin

"Este o necesitate pentru industrie reducerea TVA, de aceea am acceptat acest proiect pilot de reducerea a TVA-ului la paine. M-as fi bucurat ca si in sectorul de carne sa existe aceeasi disponibilitate cum am intalnit in sectorul de panificatie si morarit. (...) Sunt deschis oricand sa semnam un protocol de colaborare pentru combaterea evaziunii fiscale, pentru identificare de masuri in acest sens, una dintre acestea fiind reducerea TVA, in momentul in care tot sectorul va fi angrenat intr-un astfel de proces. Este important sa existe unitate, astfel incat sa existe garantii si fata de Ministerul Finantelor si fata de premier, ca odata aplicata aceasta masura efectele sa fie cele pe care le dorim: piata concurentiala corecta, salvarea locurilor de munca si incasari cel putin in masura egala la bugetul de stat cu un TVA redus", a declarat Constantin, prezent la expozitia de carne si produse din carne CARNEXPO, scrie MEDIAFAX.

La sfarsitul lunii iulie, Guvernul a decis reducerea TVA la paine de la 24% la 9%, de la 1 septembrie.

Multi producatori din domeniul carnii sunt in pragul insolventei din cauza scaderii consumului si sustin ca reducerea TVA ar reprezenta o gura de oxigen pentru industrie. Pe de alta parte, o taxare mai redusa ar reduce piata neagra de materie prima si produse din industria carnii.

Constantin a afirmat recent ca TVA va scadea la 9%, cel mai probabil, si in sectorul carnii in anul 2014, iar ulterior vor fi posibile reduceri de TVA la legume, fructe si lapte.

"Reducerea TVA, in primul rand la carne si apoi la celelalte produse alimentare, este una dintre cele mai importante masuri pe care le putem lua, atat pentru scaaderea evaziunii fiscale, cat si pentru sustinerea tuturor producatorilor interni. Ministerul Agriculturii si Ministerul Finantelor fac eforturi pentru a identifica solutii de reducere cat mai rapida a TVA la 9%", a aratat la randul sau Valentin Soneriu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.



Te-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Industria carnii trebuie sa fie unita pentru ca reducerea TVA sa aiba efecte.


Ultima ora din Business pe 9AM