Cei mai bine platiti zece directori de companii din SUA au castigat fiecare anul trecut pentru prima data peste 100 de milioane de dolari, iar impreuna 4,7 miliarde de dolari, jumatate din suma aceasta revenindu-i insa celui mai bine platit CEO, cofondatorul Facebook Mark Zuckerberg.

Zuckerberg a fost anul trecut seful de companie cu cele mai mari castiguri din SUA, arata un studiu realizat de firma GMI Ratings, citat de cotidianul The Guardian, relateaza MEDIAFAX.

Castigurile totale ale sefului Facebook s-au situat la 2,27 miliarde de dolari, respectiv peste 6 milioane de dolari pe zi.

Jumatate din directorii prezenti in top zece sunt fondatori ai companiilor pe care le conduc, in timp ce restul sunt doar angajati.

"Nu am mai vazut niciodata asa ceva. De obicei sunt cativa directori peste 100 de milioane de dolari, dar nu toti primii zece", a declarat Greg Ruel, autor al raportului publicat anual de GMI.

Zuckerberg este urmat de Richard Kinder, seful companiei energetice Kinder Morgan. Kinder a castigat anul trecut 1,16 miliarde de dolari. .

Pe pozitia a treia se situeaza Mel Karmazin, directorul Sirius XM Radio, cu 255,3 milioane de dolari. Top cinci este completat de Gregory Maffei, seful Liberty Media, cu 254,8 milioane de dolari, urmat de CEO-ul Apple, Tim Cook, cu 143,8 milioane de dolari.

In top zece se afla:

  • Edward Stack, seful Dick's Sporting Goods - 142 milioane de dolari,
  • Gregory Maffei, director al companiei Liberty Interactive - 136,4 milioane de dolari,
  • Howard Schultz, CEO-ul Starbucks - 117,5 milioane de dolari,
  • Marc Benioff, seful salesforce.com - 109,5 milioane de dolari,
  • Frank Coyne, director al Verisk Analytics - 100,4 milioane de dolari.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.