upa doi ani de analize, Comisia Europeana lucreaza acum la o strategie unitara referitoare la gazele de sist, dupa cum a anuntat comisarul european pentru Mediu, Janez Potočnik.

Trei din patru europeni se declara, insa, ingrijorati de eventuala exploatare a acestei reurse, arata un eurobarometru citat luni de comisarul european, la un seminar de profil organizat, la Londra, de cotidianul „Financial Times“, scrie adevarul.ro.

Aceasta concluzie nu schimba, insa, nevoia de o abordare speciala in domeniu, mai ales ca recuperarea economica este ingreunata de costul tot mai mare al energiei conventionale. Lipsa unei legislatii unitare referitoare la gazele de sist, dar si evaluarea slaba a riscurilor pe care o eventuala exploatare a acestei resurse le-ar avea sunt printre cauzele care produc ingrijorare in randul europenilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.