Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost deconectata de la Sistemul Energetic National, pentru remedierea unor defectiuni aparute la un transformator, Nuclearelectrica estimand ca durata opririi nu va depasi trei zile.

Unitatea a fost deconectata incepand de luni, orele 21:42, iar in timpul activitatii de oprire nu a fost afectata securitatea nucleara a reactorului, a personalului de exploatare, a populatiei si a mediului inconjurator, a anuntat compania.

"Au fost luate masurile tehnice necesare pentru ca durata de executie a lucrarilor de remediere sa fie cat mai scurta, in conditii de siguranta, astfel incat estimam ca durata opririi nu va depasi trei zile", arata un comunicat al Nuclearelectrica transmis marti Bursei de Valori Bucuresti, transmtie MEDIAFAX.

Defectiunile au aparut la unul dintre transformatoarele de alimentare servicii proprii, mentioneaza compania.

Centrala de la Cernavoda functioneaza cu doua reactoare, care acopera aproape 20% din consumul de energie la nivel national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.