Mark Mobius, presedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group, din care face parte si administratorul Fondului Proprietatea, a declarat ca este interesat de companiile de stat privatizate partial de Romania, inclusiv de preluarea de actiuni prin oferta publica a Romgaz.

"Am cumparat actiuni prin oferta publica initiala a Nuclearelectrica, intentionam sa cumparam si in cadrul ofertei publice a companiei de gaze (Romgaz - n.r.)", a declarat Mobius intr-un interviu pentru Reuters, preluata de Economic Times, transmite MEDIAFAX.

Mobius, un veteran al pietelor emergente si de frontiera, considera ca listarea Romgaz va contribui la cresterea in anvergura a Bursei de Valori Bucuresti si la "promovarea Romaniei de la statutul de piata de frontiera la cel de piata emergenta".

Templeton intentioneaza sa investeasca in Romania in cadrul strategiei pe pietele de frontiera, pentru care a alocat 3 miliarde de dolari, si care a fost focusata pana acum pe Nigeria si Arabia Saudita, tari bogate in petrol.

Mobius a mai declarat ca grupul Templeton este interesat de oportunitati de investitie in Grecia, care ar putea fi retrogradata in scurt timp la statutul de piata emergenta, deschizand calea pentru investitorii interesati de active cu un grad mai ridicat de risc.

Statul roman vrea sa vanda 15% din actiunile Romgaz Medias la preturi intre 24 si 32 lei pe titlu, estimand sa obtina intre 1,38 miliarde lei (311,7 milioane euro) si 1,85 miliarde lei (415,6 milioane euro), titlurile urmand sa fie vandute, de marti , atat pe Bursa de la Bucuresti, cat si pe cea de la Londra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.