Comisia Europeana a anuntat, joi, un infringement impotriva Romaniei si Cehiei pentru ca nu au furnizat informatii cu privire la implementarea Directivei 2010/31/EU referitoare la eficienta energetica a cladirilor.

Comisia Europeana cere Romaniei si Republicii Cehe sa ii notifice toate masurile de transpunere a Directivei, care trebuia sa fie transpusa in legislatia nationala pana la 9 iulie 2012.

Daca Romania si Cehia nu isi indeplinesc obligatia legala in termen de doua luni, Comisia ar putea lua decizia de a sesiza Curtea de Justitie a Uniunii Europene, se arata intr-un comunicat al CE.

Potrivit Directivei 2010/31/EU, statele membre trebuie sa instituie si sa aplice cerinte minime privind performanta energetica a cladirilor si sa se asigure ca este realizata certificarea performantei energetice a cladirilor. Totodata, documentul prevede realizarea unor inspectii periodice a sistemelor de incalzire si de aer conditionat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.