Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor, Ramona Manescu, sa inceapa din aceasta saptamana procedurile pentru o noua privatizare a companiei CFR Marfa, proces care sa fie incheiat pana in vara anului viitor, fara ca Guvernul sa mai fie "blocat" de catre CSAT.

"Vreau sa var rog sa aplicati legea, sa continuati discutiile cu cei de la FMI si astazi, dupa ce prezentati Guvernului informarea cu finalizarea procedurii initiale, sa porniti, practic de azi, de maine, procedurile pentru o noua privatizare, de data aceasta fara a ne mai bloca nici CSAT-ul, nici declaratii, nici sa mai fie speriate bancile sau functionarii.

Cu selectarea consultantului, cu timp destul, pana in vara anului viitor, si cu un management performant la CFR Marfa, ca trendul actual pozitiv, dupa ce a fost jefuit CFR Marfa din 2009, 2010, 2011 pana in 2012, acum, cu un management corect si cinstit si cu o procedura care se desfasoara fara presiuni politice, sunt convins ca finalul va fi unul normal. Nu vreau sa privatizam in orice conditii si in orice fel, cred in continuare ca pentru CFR Marfa prezenta unui investitor privat este o solutie buna si de azi, de maine, puteti incepe noua procedura", i-a spus Ponta ministrului Transporturilor, in sedinta de guvern.

Privatizarea CFR Marfa nu s-a putut finaliza la termenul limita, luni, 14 octombrie, pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.