Compania Hidroelectrica a inregistrat un profit brut de 681 milioane lei in primele noua luni, la o cifra de afaceri de 2,28 miliarde lei, si estimeaza ca va incheia acest an cu un "profit record", care va permite recapitalizarea companiei dupa pierderile de anul trecut.

Compania precizeaza, intr-un comunicat, ca in primele sase luni a depasit in mod constant indicatorii de performanta prevazuti in buget, evolutia mentinandu-se si dupa inchiderea procedurii insolventei, in conditiile unui an deficitar din punct de vedere hidrologic, a scaderii cererii pe piata energiei electrice si preturilor de livrare.

"Pana la finele lunii septembrie, Hidroelectrica a produs si livrat 11.336 GWh, iar estimarea productiei pentru intreg anul 2013 este de circa 14.200 GWh, peste cantitatea de 13.000 GWh luata in calcul la constructia bugetului, dar semnificativ mai mica decat productia unui an mediu hidrologic de 17.539 GWh. Profitul brut realizat in luna septembrie este de circa 40 milioane de lei, la o productie de doar 828 GWh. Dupa primele 9 luni din 2013, profitul brut realizat este de 681 milioane lei, iar cifra de afaceri de 2,28 miliarde lei", se arata in comunicat.

Compania precizeaza ca, datorita cresterii semnificative a puterii instalate in parcurile eoliene, a inregistrat si o majorare a cantitatilor de energie tranzactionate pe Piata de Echilibrare, estimarea din bugetul de venituri si cheltuieli la nivelul intregului an, de 847 GWh, fiind depasita inca de la sfarsitul lui august 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.