Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman, a declarat marti ca a cerut comisiei de privatizare a CFR Marfa restituirea de urgenta a garantiei de 10 milioane de euro, precum si a avansului de 20 de milioane de euro depus pentru a indeplini conditiile de preluare a companiei.

El s-a declarat surprins de declaratia ministrului Transporturilor, Ramona Manescu, care a afirmat luni ca este analizata oportunitatea retinerii garantiei.

GFR a depus o grantie de 10 milioane de euro si a depus un avans de 20 milioane de euro intr-un cont escrow, reprezentand 10% din valoarea actiunilor CFR Marfa pe care urma sa le preia. Daca privatizarea s-ar fi incheiat cu succes, GFR trebuia sa achite inca 172 milioane de euro, transmite MEDIAFAX.

Potrivit consultantului juridic care asista GFR, intrucat privatizarea CFR nu s-a realizat garantia trebuie recuperata de indata, in timp ce banii din contul escrow ar trebui sa fie disponibili in trei zile de la notificarea GFR.

Consultantul juridic a adaugat ca este analizata si posibilitatea ca GFR sa solicite daune, dar nu a fost luata inca o decizie.

Citeste si:
Ciolacu: "Cine are bani traieste, cine n-are, moare!"
Ciolacu: "Privatizarea...

Gruia Stoica a declarat ca isi doreste ca privatizarea sa fie dusa pana la capat.

"Ne dorim sa ducem aceasta privatizare pana la capat. Eeste ceva de genul operatie reusita, dar facem tumori, vanzatorul nu si-a indeplinit cateva clauze contractuale", a afirmat Stoica intr-o conferinta de presa.

Anterior, proprietarul GFR a afirmat ca analizeaza posibilitatea de a cere o ordonanta prezidentiala in justitie prin care privatizarea CFR Marfa sa continue.

Consultantul juridic al GFR a afirmat ca Ministerul Transporturilor a inceput procesul de privatizare a CFR Marfa fara sa aiba acordul bancilor creditoare ale CFR, adaugand ca a fost informat de aceasta situatie abia luni.

Citeste si:
Orban: Primarii să se organizeze pentru ca producătorii să își...
Orban: Primarii trebuie să se...

Stoica a mentionat ca 7 din cele 12 banci finantatoare ale CFR Marfa nu au fost de acord cu transferul de proprietate.

El a reiterat ca daca procesul de privatizare va fi reluat, atunci GFR va aparticipa din nou.

Privatizarea CFR Marfa nu s-a putut finaliza la termenul limita, luni, 14 octombrie, pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei.

Citeste si:
Ramona Manescu, despre diplomatii romani de la Kabul: Vor sa isi...
Ramona Manescu, despre...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.