Business16 Octombrie 2013

Lectura de un minut

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat marti ca TVA va scadea la 9%, cel mai probabil, si in sectorul carnii in anul 2014, iar ulterior vor fi posibile reduceri de TVA la legume, fructe si lapte.
Constantin a afirmat la Titu (Dambovita) ca masura reducerii TVA de la 24% la 9% va fi luata dupa evaluarea efectului reducerii TVA la paine.

"Pentru bugetul anului 2014 nu discutam, pentru ca implicatiile sper sa nu mai fie asupra bugetului daca scadem TVA la carne. Anul acesta intr-adevar au fost implicatii pentru ca exista acea neincredere odata cu reducerea TVA. Se reduce TVA de la 24% la 9%. Obiectivul pe care l-a avut FMI, si e normal, pentru a nu schimba indicatorii macroeconomici ai Romaniei, a fost ca incasarile la bugetul de stat sa fie cel putin aceleasi. Dupa o perioada, sa zicem un an, se va face o evaluare daca efectul reducerii TVA la paine a fost benefic, in sensul ca s-a redus pretul painii, ca am salvat acele societati, am salvat locuri de munca, dar am avut si incasari cel putin egale la bugetul de stat. Daca toate aceste lucruri sunt corecte, atunci putem sa reducem TVA si la alte produse", a spus ministrul Agriculturii.



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.