Profitul net al Coca-Cola, cel mai mare producator de bauturi racoritoare la nivel mondial, a crescut cu 6% in trimestrul al treilea, la 2,45 de miliarde de dolari, de la 2,31 miliarde de dolari in urma cu un an, sustinut de volumul mai mare al vanzarilor in America de Nord.

Veniturile grupului au scazut cu 3%, la 12,3 miliarde de dolari, dar au depasit estimarile analistilor, de 12,05 miliarde de dolari, in timp ce volumul a avansat cu 2%, potrivit datelor publicate marti de Coca-Cola, relateaza MEDIAFAX.

Volumul vanzarilor a crescut cu 2% in America de Nord, unde compania a redus preturile pentru atragerea clientilor. In trimestrul al doilea, volumul din America de Nord s-a redus cu 1%. In Europa, volumul a scazut cu 1%, dupa un declin de 4% inregistrat in trimestrul al doilea.

"Nu suntem imuni la impactul evenimentelor macroeconomice globale, dar viziunea noastra pentru 2020 si strategiile pe termen lung vor ramane intacte. Compania ramane dedicata obiectivelor de performanta pe termen lung si returnarea de valoare actionarilor", afirma Kent imtr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.