Banca Mondiala (BM) trebuie sa reduca cheltuielile de functionare, numarul de angajati si sa puna capat birocratiei, care descurajeaza statele membre, a declarat vineri presedintele instituitiei, Jim Yong Kim.

"Ne-am angajat sa fim un partener cu care sa se lucreze usor. O institutie dedicata dezvoltarii nu poate fi operationala atunci cand clientii sai sunt dezorientati de organizarea sa", a aratat Kim in plenul adunarii anuale a Bancii Mondiale-FMI, care a inceput vineri la Washington.

Kim a reafirmat dorinta de reorganizare a Bancii Mondiale, pentru a raspunde frustrarii echipei sale si a combate divizarea institutiei, unde diversele departamente sunt reticente sa colaboreze unele cu altele, scrie MEDIAFAX.

In conditiile constrangerilor financiare, seful Bancii Mondiale a confirmat un plan de economii in valoare de 400 de milioane de dolari, in trei ani, care va include reducerea costurilor deplasarilor si a infrastructurii si analizarea strategica a efectivelor.

Kim a declarat joi la televiziunea Bloomberg ca fiecare post va fi evaluat pentru a vedea daca persoana care il ocupa contribuie la misiunea Bancii Mondiale, iar in caz contrar vor avea loc reduceri de personal.

In discursul sau, Kim a anuntat crearea unui departament special, insarcinat cu evaluarea programelor bancii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.