Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, este de parere ca actuala varianta a proiectului privind exploatarea de la Rosia Montana nu este "votabila".
"M-am exprimat public ca aceasta varianta, care este venita acum la Parlament, din punctul meu de vedere, nu este votabila, cel putin din punct de vedere al eficientei economice si al avantajului statului roman. Din punct de vedere al mediului, aici lucrurile sunt complicate, complexe si specialistii trebuie sa isi spuna punctul de vedere. La grupul nostru parlamentar am angajat un specialist care sa ne faca o documentare corecta pana la vot a spus Grapini, in cadrul Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului care analizeaza exploatarea miniera.

Potrivit acesteia, Guvern a renegociat cat a putut acest proiect, fiind un acord 'semnat de altii cu niste parametri extrem de nefavorabili Romaniei'.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.