Mai jos, exemplele prin care Big Data poate fi folosit eficient, cu mentiunea ca lista nu este nici pe departe exhaustiva.


Seattle, 25% mai putina energie folosita

Orasul Seattle a incheiat recent un parteneriat cu Microsoft si Accenture intr-un proiect pilot care are ca scop reducerea energiei consumate. Folosind oferta cloud a Microsoft, Azure, proiectul va colecta si analiza sute de seturi de date colectate din sistemele de management ale cladirilor din centrul orasului.

Folosind analize predictive, sistemele vor analiza ulterior ce anume este eficient si ce nu – de exemplu din ce segmente se poate reduce consumul. Scopul final este de a reduce energia folosita cu 25%.

Trafic mai fluent in Lyon

Anul trecut, cercetatorii IBM au incheiat un contract cu Lyon, Franta, pentru a construi un sistem ce ajuta operatorii de trafic sa decongestioneze strazile orasului.

Sistemul, denumit “Decision Support System Optimizer (DSSO)”, foloseste rapoarte in timp real pentru a detecta si prezice congestionarile. Daca un operator observa ca ar putea avea loc un ambuteiaj, atunci poate ajusta semnalele luminoase ale semafoarelor astfel incat sa permita cursul firesc al masinilor.

Este un sistem extrem de benefic in cazul urgentelor, pentru a accelera transportul bolnavilor din masinile salvarilor, pompierilor sau politiei locale. In timp, algoritmul “invata” de pe urma recomandarilor si se va putea ajusta automat.

Citeste mai multe pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.