Siemens va concedia 15.000 de angajati, 4% din personalul total, noul CEO Joe Kaeser suplimentand restructurarile pentru a consolida pozitia grupului german in raport cu principalii concurenti, General Electric si ABB, transmite Bloomberg.

Siemens are 370.000 de angajati la nivel global.

Initial, Siemens intentiona sa renunte la 8.000 de angajati, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Potrivit MEDIAFAX, fostul CEO al Siemens, Peter Loescher, a fost demis dupa ce compania a anuntat, in luna iulie, ca nu va atinge tinta de profitabilitate pentru anul viitor, de 12% din vanzari, care presupune si reducerea costurilor cu 6,3 miliarde euro.

Analistii anticipeaza ca Siemens va inregistra in acest an un provizion de 1 miliard de euro pentru a acoperi cele 15.000 de concedieri.

Siemens are 60 de divizii si produce trenuri, turbine pe gaz, aparatura medicala, automatizari pentru fabrici si alte utilaje si echipamente industriale.

In Germania vor fi afectati 2.000 de angajati ai diviziei industriale a Siemens, 1.400 de salariati de la divizia de energie si alti 1.400 de la divizia de infrastructura. Alti 200 de angajati din randul personalului administrativ vor parasi compania anul viitor.

Aproximativ jumatate dintre concedierile anuntate au fost deja implementate, restul fiind in curs de negociere cu sindicatele. Programul include si pensionari anticipate.

Kaeser a preluat postul de CEO in luna august, dupa ce a fost 7 ani director financiar executiv la Siemens. Prestatia predecesorului sau a fost patata de o scadere cu 22% a actiunilor in timpul unui mandat de 6 ani.

Fitch a retrogradat in luna august ratingul Siemens, agentia acuzand declinul accelerat al marjelor de profit ale companiei in cel mai recent trimestru incheiat si progresul insuficient al programului de restructurare. Fitch a apreciat atunci ca numirea lui Kaeser reprezinta "o evolutie pozitiva".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.