Sectiile de votare s-au deschis duminica dimineata in cadrul unor alegeri municipale care constituie primul test electoral pentru coalitia de centru-dreapta aflata la putere de doi ani.

Aproximativ 9,5 milioane de persoane sunt chemate la urne, pana la ora locala 19.00 (21.00, ora Romaniei), pentru a-si alege reprezentantii in 308 de primarii. Primele estimari vor fi difuzate o ora mai tarziu, din cauza unui decalaj de o ora in Azore.

Alegatorii vor putea sanctiona partidele coalitiei de centru-dreapta pentru masurile de austeritate implementate de cand tara beneficiaza de un plan de ajutorare internationala acordat in 2011, scrie MEDIAFAX.

Sondajele preconizeaza o victorie importanta a primarului socialist al Lisabonei, Antonio Costa, care candideaza pentru un nou mandat.

Aceste alegeri au fost marcate, in plus, de prezenta unui numar important de candidati independenti. Este cazul in Porto, al doilea cel mai important oras din tara, condus de partidul conservator al premierului Pedro Passos Coelho (PSD, centru).

Ultimul sondaj il prezenta pe candidatul independent Rui Moreira ca favorit, devansandu-l pe Luis Filipe Menezes (PSD).

Pedro Passos Coelho a anuntat in mai multe randuri ca rezultatele acestui scrutin nu vor avea "vreo consecinta asupra politicii nationale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.