Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a cerut Consiliului Concurentei si consultantilor un punct de vedere privind termenul de finalizare a privatizarii CFR Marfa, stabilit acum pentru 15 octombrie, precizand ca o eventuala prelungire va fi discuta in Guvern.

"Am vazut ca a fost lansata aceasta discutie cu privire la decizia Consiliului Concurentei, care este asteptata si sigur ca este foarte importanta. (...) Termenele prevazute in HG si in contract sunt foarte clare. Noi ne dorim ca domnul Gruia Stoica si GFR sa-si poata onora obligatiile in aceste termene. Daca va exista o noua hotarare de Guvern de prelungire a termenelor, asta ramane sa discutam in Guvern, sa cerem punctul de vedere al Consiliului Concurentei, al consultantilor, si sa vedem daca intr-adevar in contractul pe care il avem, in hotararea de guvern care a fost data (...) putem intr-adevar sa prelungim termenul. Orice prelungire a termenului trebuie sa se faca in spiritul legii, in spiritul contractului", a declarat ministrul Transporturilor pentru MEDIAFAX.

Ea a afirmat ca a solicitat deja Consiliului Concurentei si consultantilor un punct de vedere privind acest subiect, adaugand ca toate masurile luate in afara hotararii de guvern existente trebuie sa fie legale, justificate si oportune.

Grup Feroviar Roman, detinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a depus marti, la Consiliul Concurentei, notificarea privind achizitia a 51% din CFR Marfa. Notificarea cuprinde, printre altele, documente legate de companiile implicate in tranzactie si piata de profil.

In luna iunie, GFR a fost declarat castigator in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.

Contractul a fost semnat la inceputul lunii septembrie, Gruia Stoica declarand atunci ca banii vor fi platiti dupa ce Consiliul Concurentei va emite o decizie privind aceasta tranzactie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.