Proiectul Magistralei 6 de metrou, pe tronsonul Gara de Nord-Aeroportul Henri Coanda, va fi finalizat doar dupa ce autoritatile vor incheia lucrarile la tronsonul Drumul Taberei-Universitate si linia spre Lacul Straulesti, a declarat premierul Victor Ponta.

"Problema este ca daca incepem zece proiecte si nu terminam niciunul, asta este cea mai rea varianta. Noi ne-am trezit cu sapaturi de trei metri la Magistrala 5 si niciun ban, cu studiul de fezabilitate si niciun ban pentru aeroport, cu toate lucrurile incepute cate un pic si nimic terminat. Haideti sa ne concentram sa terminam asta (Magistrala 5-n.r.), sa terminam Straulestiul si dupa aceea o sa facem si drumul spre aeroport", a spus Ponta, aflat pe santierul Magistralei 5, transmite MEDAFAX.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, s-a intalnit luni, la sediul ministerului, cu ambasadorul Japoniei la Bucuresti, Keiji Yamamoto, subiectul central al discutiei fiind proiectul Magistralei 6 Gara de Nord - Aeroportul Henri Coanda, inceput in 1999 si care, incepand din 2010, beneficiaza de un sprijin important din partea guvernului Japoniei printr-un imprumut de 41,8 miliarde yeni (aproximativ 300 milioane de euro) acordat Romaniei.

Citeste si: Metrou pana la aeroport: Manescu sustine proiectul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.