Tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate va fi pus in functiune in 2016, cu o intarziere de un an, a anuntat premierul Ponta, adaugand ca ii pare "groaznic de rau" pentru locuitorii din cartierul Drumul Taberei, dar spunand ca probleme de trafic la constructia metroului apar in toate tarile.

"Proiectul a inceput foarte prost, nu a fost gandit foarte clar ca finantare si ca timp. Fostul guvern a alocat 10 milioane euro, noi trebuie sa alocam restul pana la 1,5 miliarde", a spus Ponta, aflat pe santierul Magistralei 5 cu ocazia punerii in funcțiune a utilajelor de sapat pentru executia tunelelor de metrou Tunnel Boring Machine, transmite MEDIAFAX.

Cu o lungime totala de aproximativ sase kilometri, tronsonul de metrou va avea zece statii, la Raul Doamnei, Valea Argesului, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor, si va acoperi, in principal, un bazin cu un numar de peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 si 6 ale Capitalei.

Primele trenuri pe Magistrala 5, de la Raul Doamnei si de la statia Valea Ialomitei, pana la Eroilor, ar fi trebuit puse in functiune in cursul anului 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.