Banca Europeana de Investitii (BEI) si BRD Groupe Société Générale au semnat un contract de credit in valoare de 100 milioane euro pentru finantarea investitiilor companiilor romanesti.

Fondurile BEI vor fi folosite pentru a finanta proiectele promovate de IMM-uri (companii cu pana la 250 de angajati), corporatii medii (cu pana la 3.000 de angajati) si entitati din sectorul public, precum si pe cele ale altor tipuri de agenti economici privati din Romania, relateaza MEDIAFAX.

"Sprijinirea finantarii proiectelor implementate in special de IMM-uri si corporatiile medii este un obiectiv - cheie al BEI in Romania, pentru ca IMM-urile si sectorul corporatiilor medii reprezinta un motor de crestere si de inovare. Prin cooperarea cu BRD, partener traditional al BEI in Romania, BEI se asigura ca beneficiile creditarii in conditii favorabile ajung la companiile eligibile", a declarat intr-un comunicat Mihai Tanasescu, vicepresedintele BEI responsabil cu operatiunile de creditare in Romania.

Acest credit este acordat in cadrul Planului Comun de Actiune al Institutiilor Financiare Internationale pentru Europa Centrala si de Sud-Est, care se concentreaza pe asigurarea unui acces mai bun la finantare pe termen lung pentru IMM-urile europene, cu scopul de a le ajuta sa depaseasca efectele crizei financiare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.