25 Septembrie 2013 in Business
Efectul scaderii TVA la paine va fi analizat de Guvern dupa 6-9 luni de la introducerea masurii, la acest moment o evaluare a acestui efect fiind prematura, a declarat premierul Victor Ponta.

El a raspuns astfel intrebat de jurnalisti cum comenteaza faptul ca, potrivit analizei Consiliului Concurentei, reducerea TVA la 9% pentru panificatie a avut ca efect scaderea cu circa 6% a pretului de vanzare a painii la raft.

"Tot e bine, tot e bine, daca crestea (pretul-n.r.), ce ne faceam ? Ma criticati atunci pe mine ca a crescut. O sa vedem cat de mult a scazut pretul, important e ca este o scadere si, evident, in discutia pe care am avut-o si cu cei de la FMI, o analiza serioasa se poate face dupa 6-9 luni. Intr-o luna e un pic prematur sa simti efectele. Faptul ca marii retaileri au aplicat scaderea, marii producatori de asemenea, si ca exista o scadere este un lucru bun. Dupa 6-9 luni o sa facem o analiza si eu personal sustin ca trebuie sa fie un proiect de succes pe care putem sa il extindem si la alte produse alimentare", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Premierul a adaugat ca, daca profitul producatorilor este mai mare prin reducerea TVA, si incasarile din impozitul aplicat pe profit vor fi mai mari.

Citeste si: Pretul painii a scazut cu 6%, jumatate din reducerea TVA



Te-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ponta: Efectul scaderii TVA la paine va fi analizat dupa 6-9 luni, acum este prematur.


Ultima ora din Business pe 9AM