Urmatorul model economic post criza nu se va mai baza pe creditare si se va migra de la vanzare directa la leasing, iar statele vor pune taxe foarte inalte pentru materii prime si materiale si vor impozita minim munca, sistem care ar putea fi preluat si de Romania, afirma Adrian Vasilescu.

"Lumea merge spre taxe foarte mari pentru materii prime si materiale, pentru resurse. Resursele vor costa foatre mult sub efectul impozitarii. Munca, tocmai pentru a stimula performanta, inovatia, va fi impozitata la minim. Si Romania are de gandit, nu cumva este timpul de aceasta schimbare?", a spus Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Avand in vedere schimbarea paradigmei de creditare si a regulilor prudentiale si de adecvare a capitalurilor, Vasilescu spune ca pe viitor creditul va ajunge pe ocolite la populatie, mai intai la companii si apoi prin produse la populatie.

El a aratat ca din circuitul economic (cercetare, dezvoltare, productie, vanzare) dispare vanzarea pentru "ca toata planeta gandeste trecerea de la vanzare la leasing".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.