Compania de stat Bulgargaz din Bulgaria a incheiat un acord cu consortiul Sah Deniz din Azerbaidjan pentru achizitia de gaze naturale pe o perioada de 25 de ani, din 2019, aceasta fiind prima diversificare a furnizorilor realizata de autoritatile de la Sofia, relateaza Novinite.

Importurile de la Sah Deniz, unde se afla cel mai mare zacamant de gaze din Azerbaidjan, vor fi de 1 miliard de metri cubi pe an, potrivit postului national de radio din Bulgaria.

Potrivit MEDIAFAX, directorul general al Bulgargaz a anuntat inceperea negocierilor pentru achizitia de gaze azere la inceputul acestui an, dar discutiile au fost intarziate de faptul ca Sah Deniz a respins proiectul Nabucco.

Gazele azere vor fi livrate prin conducta TAP, care trece prin Grecia si ajunge pana in Italia. Bulgaria va folosi gazoducte de legatura cu Grecia si Italia, care urmeaza sa fie construite.

Contractul este prima diversificare reala a surselor si rutelor de gaze naturale realizata de Bulgaria, dependenta de livrarile din Rusia, care va avea ca efect extinderea serviciilor oferite de Bulgargaz si cresterea securitatii aprovizionarii cu gaze a consumatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.