Presedintele Rezervei Federale (Fed) din St. Louis, James Bullard, un sustinator al masurilor de stimulare, a declarat vineri ca este posibila o usoara reducere a achizitiilor de obligatiuni in octombrie, dupa ce decizia din aceasta saptamana de nemodificare a acestora a fost una stransa.

"A fost o decizie la limita, luata dupa date economice sub asteptari", a declarat Bullard la televiziunea Bloomberg, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca este posibil sa apara date economice care sa modifice perspectiva actuala, astfel incat comitetul de politica monetara sa decida o reducere usoara a achizitiilor de obligatiuni, in octombrie.

Fed a surprins pietele financiare in aceasta saptamana, cu decizia de a nu modifica achizitiile lunare de obligatiuni de 85 de miliarde de dolari, explicand ca trebuie sa vada semne mai solide de crestere a pietei muncii.

Presedintele bancii centrale, Ben Bernanke, a declarat ca institutia va decide in privinta acestor achizitii in functie de ceea ce are nevoie economia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.