Investitorii turci i-au transmis premierului Victor Ponta, aflat in vizita oficiala la Ankara, ca sunt interesati de conditiile in care si ei pot primi ajutor de stat conform normelor Uniunii Europene si i-au cerut acordarea unui astfel de ajutor, pentru dezvoltarea afacerilor in Romania.

Premierul s-a intalnit, joi, cu mai multi oameni de afaceri turci, printre care si reprezentanti ai grupului Arçelik, care au achizitionat fabrica de produse electrocasnice Arctic Gaesti, si ai companiei Kombassan Holding AS, care au cumparat fabrica Rulmenti Barlad.

Potrivit MEDIAFAX, relatiile economice bilaterale au fost discutate si cu premierul turc, Recep Erdogan, intr-o intalnire in care premierul Victor Ponta s-a referit in principal la domeniul energetic, aratand ca este importanta interconectarea Romaniei si Turciei pentru asigurarea securitatii energetice si ca principalul proiect pe care il doreste rezolvat este cablul energetic subteran prin Marea Neagra.

"Romania are excedent de energie, iar Turcia, o tara in dezvoltare, are nevoie sa importe. Sunt convins ca, prin sprijin politic, proiectul se va finaliza", a spus Ponta.

El a asistat la semnarea unei note pentru asigurarea facilitatilor de viza acordate pe cinci ani oamenilor de afaceri turci care intra in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.