Google a infiintat o companie de cercetare in sanatate cu activitati focusate pe imbatranire si problemele cauzate de proces, condusa de Arthur Levinson, presedintele companiei americane de biotehnologie Genetech, controlata de grupul elvetian Roche Holding.

Levinson a fost membru in consiliul de administratie al Google in perioada 2005-2009 si este in prezent presedintele Apple, membru in boardurile mai multor companii farmaceutice si de biotehnologie si in Consiliul Director al Broad Institute, centru de biomedicina si genetica afiliat universitatilor MIT si Harvard.

Noua companie, denumita Calico, este un proiect al directorului general al Google Larry Page, care se numara printre investitorii fondatori.

Google se extinde astfel in domeniul sanatatii, Page notand intr-o postare pe blogul companiei ca noua afacere este foarte diferita fata de activitatea actuala. Page a anuntat in acest an ca a fost diagnosticat cu paralizie la coarda vocala stanga, care poate cauza voce ragusita si probleme de respiratie, scrie MEDIAFAX.

"Bolile si imbatranirea ne afecteaza tuturor familiile. Cu o gandire pe termen lung in ceea ce priveste sanatatea si biotehnologia, cred ca putem imbunatati milioane de vieti", a afirmat cofondatorul Google in postarea de pe blogul companiei.

Google investeste tot mai mult in sectoare straine de activitatea de baza, de IT, publicitate online si servicii pe internet. Fondul de capital de risc al grupului, Google Ventures, a investit deja in mai multe companii din domeniul sanatatii. Printr-o divizie de cercetare, compania este implicata si in dezvoltarea de ochelari computerizati si sisteme de navigatie autonoma pentru automobile.

Google nu a facut nicio precizare in ceea ce priveste valoarea investitiei in noua companie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.