Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca Guvernul nu are pentru anul 2014 nici actiuni si nici obligatii concrete referitoare la largirea bazei de impozitare in domeniul contributiilor sociale.

Intrebat, in contextul in care a vorbit in plen de posibilitatea largirii bazei de impozitare in domeniul contributiilor sociale cu ajutorul Parlamentului, daca intentioneaza sa propuna o modificare a Codului Fiscal si cum anume are in vedere sa largeasca baza de impozitare, Ponta a raspuns: "Pentru 2014 nu avem actiuni concrete si nici obligatii concrete".

"Insa, ministrul de Finante, domnul Chitoiu, este responsabil de reforma fiscala si toate masurile pe care Ministerul de Finante le are in vedere le va pune in dezbatere publica si dupa aceea, evident, vin in Parlament", a adaugat Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca taxarea diferentiata a proprietatilor reprezinta un sistem european cerut in special de primari, pentru ca este vorba despre taxe locale. "Sunt taxe care merg la bugetele locale si, din punctul asta de vedere, nu va afecta populatia", a spus Ponta.

Premierul a aratat ca nu vor fi taxe mai mari pentru companii. "E vorba de taxarea in functie de destinatia imobiliului, nu de proprietar. E un sistem european", a spus premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.