Un grup de 30 de parlamentari din toate grupurile politice cu exceptia UDMR au atacat la Curtea Constitutionala proiectul de lege care prevede eutanasierea in termen de 14 zile a cainilor comunitari care nu sunt revendicati sau adoptati.

Declaratia a fost facuta luni, pentru MEDIAFAX, de fostul senator Marius Marinescu, sustinator al protectiei animalelor.

Printre semnatarii documentului prin care este invocata neconstitutionalitatea propunerii legislative pentru modificarea Ordonantei de urgenta 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan se numara, conform sursei citate, parlamerntarii Calin Popescu Tariceanu, Haralambie Vochitoiu, Dumitru Pelican, Cristiana Anghel si Ioan Ghise.

Legea care permite eutanasierea cainilor fara stapan care nu sunt adoptati sau revendicati in 14 zile lucratoare de cand ajung in adaposturi a trecut, saptamana trecuta, de votul final al Camerei Deputatilor, forul decizional in privinta acestui proiect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.