Speranta de viata a asiguratului ofera valoare implicita asigurarii de viata si cu cat acesta este predispus sa traiasca mai mult cu atat si primele de asigurare sunt mai mici.



Ca urmare, un potential asigurat ce desfoara o activitate riscanta pentru viata sa, poate avea o surpriza neplacuta atunci cand va aplica pentru o asigurare de viata: refuzul.

"Ocupatia reprezinta un factor important in evaluarea emiterii unei asigurari de viata, in special atunci cand exista elemente de risc ce pot provoca accidente sau invaliditate. Este important sa se evalueze responsabilitatile complete ale persoanei propuse spre asigurare, in special atunci cand asigurarea dorita prevede beneficii in caz de invaliditate si/sau deces din accident", au declarat reprezentantii companiei de asigurari Metropolitan Life (anterior Alico).

Politele pentru persoane cu profesii periculoase prevad extra prime pentru a acoperi riscul suplimentar preluat sau persoanele respective primesc excluderi in ceea ce priveste decesul accidental sau invaliditatea. Un exemplu ar fi profesia de aviator. Exista numeroase tipuri de aviatie si activitati legate de aviatie, fiecare cu sub-categorii cu profiluri de risc variabile.

Citeste mai multe pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.