Ministrul Dan Sova a declarat, joi, ca, in cazul in care proiectul Rosia Montana nu va fi adoptat, Gold Corporation poate emite pretentii la despagubiri de 2 miliarde de dolari, care inseamna 550 milioane dolari cheltuieli pe investitii realizate si 1,5 miliarde profitul estimat, scrie MEDIAFAX.

"Eu nu vreau sa dau idei sau argumente investitorilor straini, dar, evident, daca nu le vom da posibilitatea sa realizeze investitia, ne vor actiona in instantele internationale, fie la Washington, fie Viena, fie Olanda, de incalcarea conventiei de promovare si protectie reciproca a investitiilor si vom vedea ce se va intampla, nu vom avea o pozitie usoara.

Nu pot emite orice fel de pretentii, dar pretentiile se bazeaza pe cheltuielile de investitii deja realizate si pe profitul estimat, potrivit unui bussinesplan atestat", a explicat Dan Sova, intr-o conferinta de presa.

Intrebat de unde rezulta ca investitorul de la Rosia Montana poate cere despagubiri de 2 miliarde de dolari, Sova a spus ca este vorba despre 550 de milioane de dolari pe care acesta i-a investit pana in prezent, la care se adauga 1,5 miliarde de dolari profitul estimat pe baza extragerii a 241 tone de aur.

"Intr-un arbitraj, se cere investitia realizata si profitul estimat", a adaugat Dan Sova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.