Politia elvetiana a efectuat o perchezitie la locuinta din Geneva a miliardarului Beny Steinmetz, cel mai bogat israelian, la solicitarea guvernului din Guineea, unde omul de afaceri detine un important proiect minier.

Razia a fost dispusa de procurorii din Geneva la solicitarea guvernului din Guineea, iar politistii nu au ridicat niciun document in urma perchezitiei.

Steinmetz (57 de ani) are o avere estimata la 7,4 miliarde de dolari, potrivit MEDIAFAX.

Autoritatile americane au inceput in aprilie o investigatie privind BSG Resources, compania israelianului, aceasta fiind acuzata de dare de mita in schimbul obtinerii unor licente miniere in Guineea.

BSG Resources este unul dintre actionarii principali ai Gabriel Resources, companie inregistrata in Canada. Gabriel Resources detine 80% din Rosia Montana Gold Corporation, compania care vrea sa dezvolte proiectul minier de la Rosia Montana. Celalalt actionar al RMGC este statul roman, prin Minvest Deva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.