Productia industriala a crescut in primele sapte luni, fata de aceeasi perioada din 2012, atat ca serie bruta cat si ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 6,9%, respectiv cu 6,1%, a anuntat marti Institutul National de Statistica (INS).

Evolutia a fost sustinuta de cresterile din industria prelucratoare (de 8,4%, serie bruta) si industria extractiva (5,3%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 5,4%.

"Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: in industria bunurilor de capital (+11,8%), in industria bunurilor de folosinta indelungata (+11,7%), in industria bunurilor intermediare (+7,7%) si in industria bunurilor de uz curent (+3,8%). Industria energetica a scazut cu 5,0%", se arata intr-un comunicat al INS, scrie MEDIAFAX.

In iulie, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 7,2%, iar ajustat a scazut cu 0,1%.

Comparativ cu iulie 2012 indicatorii sunt mai mari cu 11,4%, respectiv 6,3%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.