Compania canadiana Gabriel Resources a reactionat fata de comentariile lui Victor Ponta si ale lui Crin Antonescu.

Gabriel Resources a publicat un comunicat de presa pe site-ul companiei in care cere lamuriri in privinta proiectului Rosia Montana si a statutului acestuia.

"Gabriel Resources a luat act de anumite declaratii pentru presa ale primului ministru Victor Ponta si ale altor ministri din Guvernul Romaniei care indica respingerea proiectului Rosia Montana. Se pare ca guvernul a instituit proceduri de urgenta pentru a opri orice dezbatere in Parlament. Gabriel solicita confirmarea si clarificarea acestor luari de pozitie. Daca proiectul de lege este respins, compania isi va analiza toate optiunile, inclusiv inceperea unui litigiu pentru incalcarea tratatelor de investitii internationale", se arata in comunicatul companiei.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca in cazul proiectului Rosia Montana a dorit ca Guvernul sa nu aiba o raspundere asupra acestuia, pentru a nu plati despagubiri, insa a precizat ca "in mod sigur" compania canadiana va intenta un proces si cel mai probabil se vor plati despagubiri.

Actiunile Gabriel Resources s-au prabusit luni cu pana la 70% la bursa din Toronto, dupa ce au deschis la 1,1 dolari canadieni pe unitate, compania recomandand la inceperea sedintei tranzactionarea cu prudenta, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.