Prim-ministrul Greciei, Antonis Samaras, a vorbit sambata de noile date privind economia tarii sale care indica redresare economica si a promis imbunatatirea situatiei pentru grecii care au fost afectati de masurile de austeritate. S

„Grecia intoarce foaia”, a declarat prim-ministrul grec politicienilor si antreprenorilor de la un targ anuale de comert international din portul Thessaloniki, citat de adevarul.ro.

Samaras a specificat ca „nu vor mai fi masuri de austeritate”. Potrivit datelor furnizate de Agentia Nationala de Statistica a Greciei pe care Samaras le-a citat sunt indicii ca tara elena va avea un excedent bugetar. Acesta ar fi, potrivit prim-ministrului grec „primul pas decisiv spre iesirea din politica memorandumurilor”, referindu-se la cele doua intelegeri de imprumut ale Greciei incepand cu 2010, care sunt in valoare totala de 240 de miliarde de euro.

Cu toate acestea Grecia ramane cantonata intr-un climat de instabilitate politica si economica si chiar ar putea avea nevoie de un nou plan suplimentar de salvare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.