Sefii de state si de guverne din G20 au avertizat la incheierea summitului de la Sankt Petersburg ca redresarea economiei mondiale va fi slaba din cauza riscurilor legate mai ales de economiile emergente, iar bancile centrale s-au angajat din acest motiv sa modifice politicile monetare cu precautie.

Bancile centrale au raspuns apelurilor statelor emergente, ale caror monede s-au depreciat puternic in acest an din cauza temerilor legate de impactul planului Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite de a restrange in acest an masurile de stimulare a economiei americane, transmite AFP.

"Bancile noastre centrale s-au angajat ca schimbarile politicilor monetare sa fie precaute si comunicate clar" se arata in comunicatul final al G20.

Liderii G20 au recunoscut totodata ca accelerarea cresterii economice va fi insotita de treanzitia spre normalitate a politicilor monetare, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.