Castigul salarial mediu net a fost in iulie de 1.635 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 29 lei, sau 1,8%, cele mai mari valori fiind inregistrate in extractia petrolului si a gazelor naturale (4.017 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (881 lei).

Cresterea a fost determinata de majorarea salariului minim pe economie la 800 lei/luna si de acordarea de prime ocazionale (inclusiv prime de vacanta), sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete cadou) si realizarilor de productii ori incasarilor mai mari, potrivit datelor anuntate miercuri de Institutul National de Statistica.

Cele mai mari cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in transporturi pe apa, extractia carbunelui si fabricarea altor mijloace de transport, cu 10% - 11%. Cele mai mari scaderi au fost raportate in fabricarea bauturilor (12,4%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.