Numarul de turisti in statiunea Mamaia a crescut in acest sezon estival cu pana la 5%, dar a scazut in sudul litoralului, spune presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, Corina Martin, precizand ca romanii au cheltuit mai putin in aceasta vara pe litoral.

Presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, Corina Martin, a declarat, la deschiderea Bursei Litoral Delta - Dunarii, ca in aceasta vara romanii au ales litoralul romanesc in locul altor zone de la mare si ca va continua campania de promovare a acestei destinatii turistice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"In ceea ce priveste numarul de turisti, avem o crestere usoara pe Mamaia, pana spre 5 la suta, per total, prin comparatie cu anul trecut, o scadere insa mai accentuata pe sudul litoralului", a afirmat Corina Martin.

Ea a precizat ca in aceasta vara romanii au avut un buget de vacanta mai mic decat anul trecut si ca au cheltuit mai putin pe litoral.

"O concluzie poate mai putin placuta a acestui sezon este aceea ca romanii au avut un buget de vacanta mai redus fata de anul trecut. Deci, au cheltuit mai putin, au consumat mai putin pe litoralul romanesc, asta sigur ca este legat de nivelul de trai si de puterea de cumparare a romanului. Important este ca, desi au ales sa stea mai putine nopti la mare sau sa consume mai putin pe anumite servicii, au ales in continuare totusi sa mearga in vacanta si au mers in vacanta pe litoralul romanesc", a explicat presedintele Asociatiei Litoral-Delta Dunarii.

Corina Martin a mai precizat ca nu sunt estimate cresteri ale tarifelor pe litoral in sezonul estival 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.