Declaratia de avere va trebui depusa numai de catre persoanele fizice pentru care exista elemente serioase care sa conduca la suspiciunea de evaziune fiscala si care intra in procedura de verificare fiscala, a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Dan Manolescu.

"Nu toti romanii trebuie sa depuna declaratii de avere, vad ca, in continuare in mass-media, apar mesaje prin care oamenii sunt informati gresit si prin care li se spune ca o sa depuna declaratii de avere din 2014 (...) Doar persoanele fizice care intra in procedura de verificare fiscala vor trebui sa depuna acea declaratie.

Mai mult decat atat, nu se pune problema ca o persoana sa intre in aceasta procedura, iar Fiscul sa ii ceara sa depuna o astfel de declaratie daca vecinul de bloc vine la ANAF sa spuna ca acea persoana a cumparat o masina de spalat si un televizor si i se pare lui ca nu avea cum sa le achizitioneze din salariu. Nu trebuie sa ducem in derizoriu o problema atat de importanta cum este lupta impotriva evaziunii. (...)

Aici este vorba de persoane suspectate de evaziune fiscala, de elemente serioase care sa conduca la suspiciunea de evaziune fiscala", a precizat Manolescu, citat de capital.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.