Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anuntat ca a primit nu mai putin de trei oferte pentru Cuprumin: Trafigura, Glencore si Yildirim Holding, scrie capital.ro.

Trafigura este unul dintre cei mai mari traderi din lume, anul trecut grupul raportand o cifra de afaceri de 120 de miliarde de dolari (peste 90 miliarde de euro).

Presa din Romania a scris despre Trafigura ca aceasta este prezenta in tara noastra din 1997 prin societatea Romrecycling, specializata in colectarea, prelucrarea si procesarea deseurilor.

Pe data de 22 august, un comunicat al Ministerului Economiei preciza ca turcii de la Yildirim Holding sunt interesati sa participe la procesul de privatizare a combinatului petrochimic Oltchim Ramnicu Valcea si la procesul de atragere de investitii la Cupru Min Abrud.

Lista celor acceptati, respectiv a celor respinsi va fi publicata tot pe 14 octombrie la ora 18.00. In data de 15 octombrie la ora 10.00 se va deschide plicul sigilat continand oferta de cumparare si, pe baza pretului minim de ofertare, se va stabili castigatorul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.