2 Septembrie 2013 in Business
Grupul bancar elen Eurobank, proprietarul Bancpost, a inregistrat in primul semestru pierderi de 13,7 milioane de euro, dupa un profit net de 4,3 milioane de euro in primul trimestru, potrivit datelor publicate de institutia financiara.

Activele totale ale Eurobank in Romania au scazut la 3,88 miliarde de euro la sfarsitul primului semestru, de la 4.04 miliarde de euro la 31 martie si 4,09 miliarde euro in decembrie 2012.

Potrivit MEDIAFAX, soldul creditelor a coborat usor in intervalul analizat, la 2,82 miliarde de euro, de la 2,9 miliarde de euro la sfrsitul primului trimestru si 2,95 miliarde de euro in decembrie anul trecut.

Portofoliul depozitelor s-a redus de la 1,82 miliarde de euro in primul trimestru la 1,78 miliarde euro. La sfarsitul anului trecut, Eurobank avea depozite de 1,74 miliarde de euro.

Banca a consemnat in primele sase luni cheltuieli operationale de 64,1 milioane de euro, repartizate egal in cele doua trimestre.

Eurobank detine in Romania 233 de unitati de retail.

La nivel de grup, Eurobank a obtinut un profit net de 45 de milioane de euro in primul semestru, cu o contributie pozitiva de 6 milioane de euro din partea operatiunilor internationale. In aceeasi perioada a anului trecut banca a inregistrat pierderi de 872 milioane de euro.

Eurobank controleaza pe piata locala Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development.Te-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Eurobank a inregistrat la sase luni pierderi de 13,7 mil. euro in Romania.


Ultima ora din Business pe 9AM