Gospodariile care produc pana in 50 de litri pe an de tuica si rachiu pentru consum propriu vor trebui sa plateasca de la 1 septembrie o acciza de 500 euro la suta de litri de alcool pur, conform modificarilor la Codul Fiscal.

Nivelul accizei este cu 33% mai mare fata de valoarea actuala, iar majorarea are loc pentru a compensa scaderea TVA la paine la 9%, de la 1 septembrie, scrie evz.ro.

Nivelul accizei datorate reprezinta 50% din cota standard a accizei aplicate alcoolului etilic, de 1000 euro/hl alcool pur, pe care o vor datora cei care produc peste 50 litri intr-un antrepozit fiscal de productie, chiar daca o parte este destinata consumului propriu.

In Romania sunt peste 40.000 de cazane de tuica, din care peste 10.000 sunt cazane cu capacitati mari, care produc de la 5.000 de litri in sus. Nivelul de colectare a accizelor este insa foarte redus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.