Bancile din Romania au inchis 323 de unitati in 2012 si au redus numarul angajatilor cu putin peste 4.000, potrivit datelor furnizate Wall-Street.ro de Banca Centrala Europeana, institutia care raspunde de politica monetara din UE.



Imediat dupa momentul zero al crizei - falimentul Lehman Brothers in toamna lui 2008 - bancile au inceput sa reduca numarul angajatilor, astfel ca numarul acestora a scazut cu 3.720 in 2009. Au urmat doi ani in care reducerea personalului a continuat, dar intr-un ritm mult mai putin alert (cca 1.000 concedieri anuale).

La sfarsitul anului trecut bancile locale au ajuns insa la un total de 61.769 angajati, fata de 65.772 in 2011.

“Bancile nu s-au grabit sa isi restructureze puternic afacerile in primii ani ai crizei pentru ca nu au stiut cat de grava va fi situatia si care va fi amploarea acesteia. In plus, bancile tocmai veneau dupa o perioada de boom, in care angajasera si isi dezvoltasera retelele”, spune Andrei Radulescu, analist in cadrul societatii de intermediere financiara Broker Cluj.

Citeste mai multe pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.