Ministrul olandez pentru Afaceri Sociale a atras asupra sa criticile europarlamentarilor romani pentru declaratiile sale.

Europarlamentarul roman, Marian-Jean Marinescu, vicepresedintele grupului PPE din Parlamentul European, reactioneaza dur la declaratiile recente ale ministrului olandez pentru Afaceri Sociale, Lodewijk Asscher (S&D), care propune restrictionarea libertatii de circulatie a lucratorilor din Estul Europei in Uniunea Europeana.

„Aceste declaratii nu au un fundament real si nu fac decat sa instige la ura. Libertatea persoanelor de a circula, de a se stabili si a munci in oricare din statele Uniunii este unul dintre drepturile de baza ale cetatenilor UE. Acesta este consacrat in Tratatul care a creat de altfel Piata Unica Europeana cu cele patru libertati fundamentale de circulatie: a persoanelor, marfurilor, serviciilor si capitalurilor. Conceptul de Piata Unica Europeana este introdus chiar in Olanda prin Tratatul de la Maastricht (1993)” - a declarat Marian-Jean Marinescu.

„Aceste declaratii sunt de asemenea inutile. Subiectul nu va ajunge niciodata pe ordinea de zi la Bruxelles. Asta ar insemna sa discutam despre incalcarea celui mai important drept conferit de Uniunea Europeana. In grupul PPE una dintre prioritatile noastre este intarirea Pietei Unice in vederea unei cresteri economice sustinute in intreaga Uniune Europeana. Statisticile Comisiei au demonstrat de nenumarate ori ca largirea Uniunii Europene si libera circulatie a fortei de munca au constituit un avantaj important, atat pentru vechile state membre, cat si pentru cele noi” - a concluzionat Marian-Jean Marinescu, citat de adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.